At gå op i kaffe er blevet en trend i nyere tid. At drikke god kaffe er blevet moderne, og mange sætter sig ned på sin lokale yndlingscafé for at få det daglige skud koffein. Der er også mange, der tager kaffen med på vejen, så de kan nyde den varme drik på farten. Ligegyldigt om du skal have din dobbelt espresso to go, eller du er typen, der nyder cappuccinoen siddende med veninderne, kan du i det lange løb spare penge ved at brygge kaffen derhjemme. Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at gå på café ofte, og selvom kaffemaskiner også er dyre, kan man se det som en investering. Hvis du overvejer et lån for at få råd til kaffemaskinen med det samme, kan du læse guiden, Hvad er et kviklån?

Hvilken maskine skal det være?

Der er et utal af kaffemaskiner på markedet. Nogle kan de samme ting, nogle kan mere, og nogle kan mindre. Det kan være svært at finde ud af, hvor søgningen skal starte. Start med at tænke over, hvilken kaffe du normalt bestiller. For at lave den bedst mulige investering kan du kigge på følgende typer:

  • Espressomaskine med mælkeskummer: hvis du vil lave din kaffe på ægte baristamanér, skal du have en espressomaskine med mælkeskummer. Find dine bedste kaffekopper frem, og så kan du selv lave en kaffe, der er lige til Instagram.
  • Kapselmaskine: skal det være let at få brygget kaffen om morgenen, og har du ikke det store behov for mælkeskum på toppen, er en kapselmaskine måske noget for dig. Sæt kapslen i, tryk på knappen og se koppen blive fyldt med mørk magi.
  • Filterkaffemaskine: vil du allerhelst have mulighed for konstant genopfyldning af din sorte kaffe? Med en filterkaffemaskine kan du brygge en kande ad gangen og hente kop efter kop – og bare starte forfra, når den er tom.
  • Stempelkande og instantkaffe: hvis du holder af at lave din kaffe med håndkraft, er en stempelkande eller et glas frysetørret kaffe formegentlig det bedste bud for dig.